International Sales Manager

Authentic Models (AM) is een home décor bedrijf met een 50-jarige internationale en hoog aangeschreven reputatie. De volledige collectie meubels, verlichting en luxe woonaccessoires is in eigen huis ontwikkeld waarbij historie de voornaamste inspiratiebron is. Achter nagenoeg alle producten gaat een interessant verhaal schuil wat het assortiment niet alleen een uniek en tijdloos karakter geeft maar er ook voor zorgt dat het binnen vrijwel elk interieur past, ongeacht of dit traditioneel ingericht of modern is.

Authentic Models heeft wereldwijd ongeveer 55 enthousiaste en gedreven medewerkers in dienst. Het mondiale hoofdkantoor is gevestigd in Zeewolde. Hier vandaan vindt de wereldwijde verkoop plaats met behulp van een select agentennetwerk en een aantal exclusieve distributeurs. De Amerikaanse en Canadese markt wordt bediend vanuit ons verkoopkantoor/distributiecentrum in Eugene, Oregon.

Om de verdere groei van Authentic Models te bewerkstelligen, zijn wij voor hen op zoek naar een:

(INTERNATIONAL) SALES MANAGER

Een inspirerende en gedreven leider

Als Sales Manager ben je verantwoordelijk voor de succesvolle verkoop van het assortiment, stuur je alle operationele sales- en marketingprocessen aan en geef je leiding aan ons internationale salesteam. Je bent in staat om een realistisch en tegelijkertijd ambitieus verkoop- en marketingplan op te stellen voor de Europese en Aziatische markt. Je inspireert en motiveert je team om deze doelen te bereiken. Door ze te coachen, te trainen en te adviseren stimuleer je hen om hun volledige potentieel te bereiken. Daarnaast bouw je aan een sterk en coherent team dat in staat is om gezamenlijke doelen te bereiken.

Als het gaat om het voortdurend ontwikkelen en uitbreiden van nieuwe en bestaande relaties, ben je een voorbeeld voor je team. Je weet de markt, de trends en het potentieel ervan grondig te analyseren, definieert de juiste activiteiten en ondersteunt en neemt deel aan de uitvoering ervan. Je beheert persoonlijk de belangrijkste key-accounts en zet een sterke verkoopstructuur op waarbij je voortdurend oog houdt voor het verder verbeteren van diverse operationele (sales)processen.

Je beschikt over een afgeronde commerciële of bedrijfskundige HBO opleiding. Naast je commerciële achtergrond, heb je minstens 10 jaar relevante werkervaring en een bewezen staat van dienst in b-to-b verkoop (online en offline), bij voorkeur in een internationale omgeving. Je hebt ruime ervaring met het operationeel aansturen van salescollega’s en bent gewend om met verschillende culturele achtergronden om te gaan. Verder spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels. Duitse en Franse spreekvaardigheid is een pré. Tot slot herken jij jezelf in de volgende competenties: hands-on mentaliteit – visie – teamspeler -coachend leiderschap – ambitieus – doelgericht – vakbekwaam – organisatietalent.

Ben je geïnteresseerd in deze internationale en uitdagende functie? Neem contact op met de heer Robert Jan Prins van MASE International op 0031 629 534310 of per e-mail; rj.prins@mase-international

Solliciteer op deze functie